Ekonomi

HORASIS Global Toplantısı Gaziantep’te gerçekleştirildi

GAZİANTEP (İGFA) – Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde başlayan toplantı, ev sahibi ülke ve kentin konuk ülkelerle siyasi diyalog kurmasına olanak sağlayacak. 140’ı üst düzey olmak üzere 300 katılımcının katıldığı 2023 HORASIS Global Meeting’in açılış töreninde, Gaziantep’in birçok yönünü anlatan tanıtım sineması izlendi. Programın ardından protokol tarafından tebrik konuşmaları yapıldı.

Bu yılki toplantının teması “küresel belirsizlikler karşısında en iyi geleceği bulmak” olan, şirketleri ve toplumları ilgilendiren konulara odaklanan hükümet yetkilileri, bilim insanları ve aydınları iş insanlarıyla bir araya getiren 2023 HORASIS Küresel Toplantısı, ekonomik konularda, çoğunlukla ekonomik büyüme, inovasyon. Konular arasında göç, göçmenlik ve eşitsizlik gibi konular yer alıyor.

BAKAN BOLAT: GAZİANTEP’E HER GELDİĞİMDE HER ZAMAN İLERLEME, GELİŞME VE ARTIŞ GÖRÜYORUM

Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, inovasyon, sürdürülebilirlik ve inşaat yoluyla etki yaratmak temasıyla düzenlenen HORASIS Global Toplantısı’nda sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “Gaziantep dediğimizde, son derece olumlu. Ne zaman Gaziantep’e gelsem hep ilerlemeyi, gelişmeyi, yükselişi görüyorum. ‘İyi at kendi yemini artırır’ atasözüne çok uygun bir şehirdir Gaziantep. “Gaziantep tarihten gelen, tarihin ticaret yolları üzerinde yer alan seçkin bir şehirdir” dedi.

GAZİANTEP MODELİNİN DAHA DA GELİŞMESİNİ, ÖRNEK ALINMASINI VE ÜLKEMİZE KATKI SAĞLAMASINI DİLİYORUM.

Gaziantep’in varlığını üretim, inşaat, inşaat gibi kelimelerle şekillendirdiğini belirten Bolat, şöyle konuştu:

“Bu şehirden nadiren şikayet duyuluyor. Bu şehirde yükselmek ve gelişmek sözleri her zaman Gazianteplilerin aklında olduğundan, daha çok üretme ve gelişme anlayışıyla verimliliğini sürdürmektedir. Yine en önemlisi bu şehrin, sürdürülebilirlik ve birlik temasına uygun olarak hiçbir ayrım yapmadan dayanışma içinde hareket ediyorlar. Umarım Gaziantep modeli daha da gelişerek örnek alınır ve ülkemize katkı sağlar. Ülkemizdeki şehirlerin yarısı Gaziantep ölçeğinde olsaydı bugün kişi başına 25 bin ila 30 bin dolarlık bir milli gelirden söz ediyor olabilirdik. Ama inşallah Türkiye Yüzyılında bu hedefe ulaşacağız. Böylesine dev bir etkinliğe ev sahipliği yapan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ni ve HORASIS Global Forum’u canı gönülden kutluyorum. Buradaki katılımcılar kendi alanlarında uzman kişilerdir. Program çok ağır. Başlıklar çok güzel. Bu programın ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

kigihaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu