Ekonomi

Hitachi Astemo Türkiye’ye MESS’ten ödül

BURSA (İGFA) – Hitachi Astemo Türkiye Fabrikası, iş sıhhati ve güvenliğine verdiğiönem doğrultusunda hayata geçirdiği başarılı çalışmaların karşılığını almaya devam ediyor.

Firma, Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) tarafından düzenlenen İş Güvenliğinin Yıldızları Yarışması’nda ‘İSG Özel Ödülü’ kategorisinde“İSG Görüntü Star” projesiyle‘1-499 Çalışanı Olan İş Yerleri Tavsiye Edilen Uygulama’ mükafatını kazandı.

Ödül hakkında değerlendirmelerde bulunan Hitachi Astemo Türkiye İnsan Kaynakları, Bağlantı ve HSE Müdürü Elif Akça,iş sıhhati ve güvenliği konusunda sıfır riskhedefiyle hayata geçirilen proje ve uygulamaların ödüllendirildiği MESS İş Güvenliğinin Yıldızları’ndaödül aldıkları için keyifli ve gururlu olduklarını söyledi.

İş sıhhati ve güvenliği alanında geliştirdikleri başarılı çalışmalarla ses getirmeye devam ettiklerini belirten Akça, “Yarışmada İSG Özel Ödülü kategorisinde ‘İSG Video Star’ projemizle ödüle layık görüldük. Firmamız bu ödülle, iş sağlığı ve güvenliği konusundaki somut çalışmalarını bir kez daha taçlandırdı. MESS’in iş sağlığı ve güvenliği alanında farkındalık yaratmak, ortak bir bilinç oluşturmak ve iyi uygulamaları teşvik etmek amacıyla gerçekleştirdiği böylesine önemli bir yarışmada ödül aldığımız için büyük mutluluk yaşıyoruz” dedi.

“FARK YARATAN PROJELERİ HAYATA GEÇİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Fabrikalarında sıhhat, güvenlik ve etraf kültürünün çalışanlar tarafından en yeterli biçimde algılanmasını ve içselleştirilmesini hedeflediklerini söz eden Akça, bu bahiste farkındalığı artırma odaklı çalışmalara devam ettiklerini kaydetti. Akça, daha inançlı çalışma ortamının sağlanmasını ve çalışanların inançlı biçimde işlerini yapmalarını amaçladıklarını lisana getirerek, “Çalışanlarımızın bu konudaki hakimiyetlerinin pekiştirilmesi ve davranış odaklı iş güvenliği bilincinin oluşturulması amacıyla çeşitli projeleri hayata geçiriyoruz. Kurmuş olduğumuz başarılı yapının arkasında birbirine inanan, güvenen ve ortak değer yaratmayı benimsemiş güzel bir aile ortamı yer alıyor” diye konuştu.

Çalışma arkadaşlarının iş yerinde sağlıklı bir ortamda işlerini gerçekleştirebilmesi ve çalışma ortamından keyifli olması için en yeterli kaideleri sağlama uğraşıyla çalışmalarını sürdürdüklerini lisana getiren Akça, İSG kültürünün yaygınlaşması ismine fark yaratan projeleri hayata geçirmeye devam edeceklerini söyledi.

Öte yandan, MESS İş Güvenliğinin Yıldızları Ödül merasimine Hitachi Astemo Türkiye Fabrikası’nı temsilen Hitachi Astemo Türkiye İnsan Kaynakları, İrtibat ve HSE MüdürüElif Akça, İnsan Kaynakları Uzmanı Ümit Şenay ve İş Güvenliği TeknisyeniCüneyt Şenkatılım sağladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu