Tera Yatırım halka açılıyor
1990 yılında temelleri atılan ve mevcut ortakların zaman kaybetmesi üzerine 2005 yılında adı Tera Yatırım Menkul Pahalar AŞ olarak değiştirilen Tera Yatırım, Borsa İstanbul’da (BİST) halka arz edildi.
Halka arz ile gelecek hikayesinde değerli bir sayfa açacak olan Tera Yatırım, yeni dönemde hayata geçireceği projelerle büyümesini hızlandırmaya hazırlanıyor.
Tera Yatırım, bu halka arz ile işlem hacimlerini artırarak pazar payını artırmayı ve özkaynak yapısını daha da güçlendirirken rekabette öne çıkmayı hedefliyor. Şirketin uzun vadeli planı Türkiye’nin en güzel ve en çok tercih edilen aracı kurumlarından biri olmaktır.
BGC İş Ortakları satın alındı
Yatırım piyasası, vadeli işlemler ve borçlanma araçları piyasalarında aracılık hizmeti veren şirket, deneyimli ekipleriyle araştırma ve kurumsal finansman alanlarında da faaliyet göstermektedir. Vizyonu, yenilikçi, müşteri ve analiz odaklı kurum kültürünü, ekibinin deneyim ve teknolojisi ile birleştirerek Türkiye’deki aracı kurumlar arasında öne çıkmak ve kaliteli hizmet sunmak olan Tera Yatırım, hem Türkiye’de hem de Türkiye’de kurumsal bir varlık haline gelmiştir. son dönemde gerçekleştirdiği BGC Partners satın alma süreci ile yurt dışında. Yatırımcı tarafında da hızla büyümeyi planlıyor. İstanbul başta olmak üzere Türkiye genelinde atacağı adımlarla marka bilinirliğine yatırım yapacak olan şirket, bu strateji ile bireysel yatırımcılar nezdinde pazar payını artırmayı ve tabana doğru genişlemeyi hedefliyor.
halka arz tamamlandı
Halka arz süreçlerinde son dönemin öne çıkan aracı kurumlarından biri olan Tera Yatırım, 2021 ve 2022 yıllarında 5 halka arz projesini başarıyla yürütmüştür. Şirket, 2023 ve sonraki yıllarda çok sayıda halka arz ve birleşme ve satın alma projesini tamamlamayı planlamaktadır.
Tera Yatırım’ın yüzde 100 iştiraki olan Tera Portföy, geleneksel portföy yönetim modeline ek olarak özellikle tematik GIF’ler ve GYO projeleri ile büyümeyi hedefliyor. Bu doğrultuda Tera Portföy, 2022 yılında “Tech Invest” ve “Game Invest” olmak üzere iki farklı GIF’i piyasaya sürdü.
Ödenmiş sermayesi 52,5 milyon TL’ye çıkacak.
Tera Yatırım’ın halka arzı için; Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) yapılan başvuru SPK’nın 9 Aralık 2022 tarihli tebliği ile kabul edildi. Tera Yatırım’ın konsorsiyum lideri olarak üstlendiği halka arzda şirketin ödenmiş sermayesi 37.500.000 TL’den TL’ye artırılacak. 52.500.000 TL. Halka arz süreci sonrasında şirketin halka açıklık oranı yüzde 28,57’ye tekabül edecek.
Toplanan talebin, satışa sunulan payların büyüklüğünden fazla olması durumunda ortaklar ek satış yapabilecek. İlave satışlar olması durumunda halka açıklık oranı yüzde 31,43’e yükselecek.
Halka arzdan sağlanacak fonun tamamı işletme sermayesi ihtiyacı için kullanılacak olan şirket, faaliyet alanlarında büyümeye ve süreç hacmini artırmaya odaklanacak. Hisse başı 10 TL bedelle gerçekleştirilecek halka arz süreci, Tera Yatırım liderliğinde kurulan konsorsiyum tarafından sabit bedelle ve en verimli şekilde yürütülecek.
Halka arzda satışa sunulacak payların yüzde 25’i bireysel yatırımcılara (10 bin adet nominal paya kadar), yüzde 15’i yüksek başvuru (en az 10 bin 1 adet nominal pay ve üzeri) olan yatırımcılara, yüzde 35’i ise yerli kurumsal yatırımcılar içindir. yüzde 25’i ise yabancı kurumsal yatırımcılara tahsis edildi.